Här kan ja nå alla. I alla fall alla som väljer att klicka sig in å läsa. 
Idag tänkte jag skriva ett inlägg rakt från hjärtat som jag hoppas når direkt till dig som läser. Vissa kommer nog bli lite ställda och upprörda, men jag hoppas de flesta bara kommer läsa och ta in det jag skriver.
 
Igår var vi på 8 månaders riskbarnsuppföljningen. 8 månader korrigerad ålder, räknat från att de skulle vara född. 
Vi har ju vetat sedan Bobby fick sin hjärnblödning att den var så pass stor att den mest troligt skulle ge men i framtiden. Men att man vet inte på vilket vis. De skulle tiden få visa. 
 
Igår var det två sjukgymnaster och en doktor / neurolog på plats. De lekte me killarna medan de granskade och antecknade. Så som de altid gör. 
 När vi fick kallelsen till denna uppföljning stod det att neurolog skulle vara med, så jag bad Jonas ta ledigt och följa med, vilket han gjorde. Vilket var tur.
Efter dom lekt å grejat så sade neurologen
;Bobby har en cp skada. Hur det kommer påverka honom vet vi inte, men man kan redan nu se ett ojämt rörelsemönster. 

Fast att jag vet så blir jag alltid ställd. Jag ser ju hur han rör sig varje dag. Att han har vänster hand knuten som jag masserar och faktiskt äntligen fått han att öppna av sig själv vid vissa tillfällen. 
Å att han ligger på mage och sparkar med benen men när han drar upp dom under magen är de mest höger sida som hänger med. 
Jag ser det och jag vet det. Men det är jobbigt att höra av en specialist att det är så. Å såecillet när vi fram tills igår bara har hört "mest troligt kommer han få en CP skada" till "Han har en cp skada".
 
 
Bobby är en helt otroligt underbar liten kille som utvecklas hela hela tiden! Vi tränar hans bålmuskulatur & hans övriga motorik varje dag. Å Loke busar med honom, snackar med han och peppar han till att lära sig de han kan.
 
 
 
 
Det jag nu vill be er är.
Snälla. SNÄLLA Sluta använd CP som ett skällsord. De är väl självklart att man inte går å säger att nån är CP? 
 Jag har vart där, jag gjorde de själv när jag gick i 7an, för man visste inte bättre. Men snälla ni, väx upp.
 Jag har sagt till så många att inte säga de när de väl slinker ut, men att de ens kan slinka ut, att de ens finns kvar i ens ordörråd.. de gör mig förvånad.
 
Å Snälla.. Sluta analysera Bobby när ni träffar honom. I alla fall att bara se det han inte kan. För jag vet vad han inte kan å jag jobbar med han varje dag för att han ska få de bästa förutsättningarna i livet. 
Jag förstår att man är nyfiken å vissa kanske oroliga för att ni tror han ska bli en... "grönsak?".. 
Men ni måste ju förstå att på grund av hans extremt tidiga födsel och komplikationer så går det saktare för han att utvecklas. Men låt han göra det i sin takt utan att kommentera. Och de är jobbigt och pressande för oss, i alla fall mig, med alla dessa kommentarer. 
 
-Kan han se? - Kan han höra? - Ja du e inte lika snabb som brorsan inte. 
-Du e inte så stabil inte. - Undra när han .... 
- Undra om han... 
 
och så vidare.
 
 
Tack för att ni läste och tack för att ni inte kommer fortsätta att påpeka vad Bobby inte kan och istället uppskatta det han kan och att han lever. 
För de påminner jag mig om varje gång jag känner skuld av denna situation, han lever i alla fall. 
 
 
 
 
Mamma till 3

Så otroligt inspirerande och bra inlägg jag har en systerson som är född extrem prematur och född med en cp skada och han är sån fantastisk fin och duktig kille på snart 18 år och fantastisk duktig på att memorera och komma ihåg otroligt mycket och han lär sig saker lite saktare än vad en som inte har något handikapp men då får det vara så han är en egen individ och person som lär sig på annat vis än vad jag gör. Ni har så fina pojkar och oavsett så är dom 2 helt olika killar och folk ska inte jämföra vad den ena klarar och inte klarar ❤❤❤

Svar: tack för fin kommentar ♡ alla är vi olika å gör det bästa vi kan! ♡♡
sassysantina.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress