25 mars 2018

.

Vardag

Psykisk ohälsa. Räck upp en hand om de e nåt du lider av. 
Jag gör de. 
Jag har länge varit sjuk i bulimi & det är en sjukdom som man kan bli av med diagnosen men inte sjukdomen. Vridet men sant. 
 Ja blev utskriven från ätstörningsenheten & blev av med min diagnos för föera år sedan. Dom hade gett mig allt de hade & sen va de bara upp till mig att göra så som ja lärt mig å jobba med mig själv. 
 Jag mår såååå mycket bättre, men kan lova att skenet bedrar. De är inte bra. 

När ja visste att ja skulle va ensammen hemma så planerade ja vaf ja skulle köpa å äta. Ja bunkrade upp med glass, godis, chips, popcorn, mackor, kex, kakor mm. Handlade på olika butiker för att ingen skulle känna igen mig att ja alltid köpte sånt. Å cissa gånger spred ja ut mina köp för att de inte skulle synas att de va så mycket onyttigt. 

Den vardagen har ja trillat tillbaka lite i. Jag går knte å handlar å bunkrar upp, ja planerar inte heller att överäta. Men helt plötsligt står jai skafferiet & äter de ja får tag på. Ja gör stora portioner lunch å medan ja lagar maten äter ja mackor, nån kaka, nån skopa glass i frysen. En till macka. Gräver i skafferiet. Sen sitter ja där å e sååå mätt å uppblåst efter all mat. När åt ja ens lunchen?! 
Sen gör ja de uppenbara. 

 Dehär e nåt som kommer för att ja kopplsr ensam  hemma till att överäta. Inte för att jag har den planen att göra de som förr, utan de är kvar sen då.

Hur ska ja få bort de !? Ja vet att ja mår bäat av att äta som ja ska å inte kräkas! Kräkningarna gör mig mer svullen i hela kroppen å ja mår bara sämre, inte bättre!! 

Suck.  Jävla skit.  


Anonym

Jag har lärt mig genom åren att många tror att bara för att du inte har fått diagnosen eller har den kvar är du frisk. Jag jobbar dagligen med mina tankar och känslor kring mat. Men det är bra att du och andra pratar om de. För de måste komma ut kunskap om bulemi och anorexia eller ngn annan sorts ätstörning. Dp de tyvärr mer vanligt ön vad många tror. Kämpa på. Du kommer klara de. 😘

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress