13 november 2017

Amning

Tvillingarna Vardag

Dehär med att få igång mjölken va ju ett jäkla projekt! 

  Då kroppen inte är inställd på att bebisarna ska ha kommit så är den trögstartad, även att de är genom snitt de kom gör också att man e trögstartad. 
Genom en naturlig förlossning så triggas hormonerna igång på ett annat vis så mjölken har lättare att ta sig fram. 

Dagarna här i sjukhusmiljö och med mindre möjlighet till att va med barnen på samma sätt som andra har gjort att de går trögt för mig att få igång mjölken. 
 Jag pumpade så fort ja kom ihåg i början. Nu har ja rutin på att pumpa efter varje mål eller direkt efter att dom suttit med mig. På natten pumpar jag 12 & sen 4.20. 
Men nu får ja tillsammans på båda brösten ut lika mycket som ja fick på ena i början ! Så frustrerande. Vill verkligen få amningen å funka. 
Plus att de e i stort sett bara ena bröstet som de kommer mjölk ur. 

Vill ju kunna amma båda samtidigt! 
Hoppas de ger med sig. 
Ska kika mer på amningshjälpens sida å skiva med någon. Tänker inte kolla på mammagrupper på Fejjan..  haha ! Där e de så blandade meningar. Fast de e de nog iofs vart ja än vänder mig.  

Igår satt jag iaf med båda mot bröstet å övade. De e övning både för mig och dom. Jag får testa hur man kan sitta & även de kan hjälpa mjölken att komma igång. Å dom över att suga. Prematurbebisar kan inte hantera vakuum så de kan inte suga på napp å bröst på samma vis som en fullgången bebis. Så nu ligger de vi bröstet för å träna på det, å dom e super duktiga !!  Annat med nappen, den flyger ut hela tiden. Haha ♡ 


Kolla va underbart. De finaste jag vart med om! ♡ 


Saga ❤️

Amningshjälpen på Facebook är superbra :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress